top of page

ROY LØNHØIDEN

facebook-7-64.png
instagram-4-64.png
youtube-4-64.png
spotify-64.png

Bookingagent:

Pål Torsgård

+47 4650 6210

Roy Lønhøiden debuterte som plateartist i 1994 med bandet Peyton Place. I 2004 lagde han sitt første album på norsk som soloartist: Det Ensomme Landet som innehold hitten «En fin kveld å leve» og ble A-listet av Nrk P1. VG`s Stein Østbø kåret også «Det ensomme Landet», til tiårets Beste norske country-album i 2010. Lønhøiden ble nominert til Spellemannsprisen for sitt andre album, «Sanger Fra Skogen», sitt tredje album, «Når Dagen Demrer Blått», og sitt femte "Du spør meg om sannhet" i 2015, alle i klassen country.

Roy Lønhøiden nye albumet som har fått tittele «Fra hånd til munn» og er Roys sjette soloalbum. Albumet har vært jobbet med under nedstengningen i to år. Sammen med bandet Strenger av Stål har Roy Lønhøiden fått god tid til å arrangere låt-materialet, som i hovedsak er spilt inn i TB Hurricane Studio, Kolbotn, med gitarist og produsent Tore Blestrud. Sangene er korte historier på tre, fire minutter.

Det er historier om den lille mannen, som møter motgang, men som kjemper seg videre i livet. Det handler om hverdagsmennesker, med sine håp, drømmer og lengsler. Det er og noen fine gjendiktninger her; låtskrivere som Blaze Foley, Billy Joe Shaver og John Scott Sherill har fått sine låter i norsk språkdrakt, og de passer perfekt inn på dette albumet sammen med de originale låtene til Roy.

Musikalsk så er det et mer ambient lydbilde enn hva mange kjenner til fra tidligere Lønhøiden album. Men, stemning og vokal vil være gjenkjennelig i aller høyeste grad.

Gitarist Tore Blestrud har jobbet med Lønhøiden siden 90-tallet, og som den eminente gitaristen han er, så setter han naturlig nok mye preg på dette albumet. Elin Moen Rusten synger nydelig sammen med Roy på mange av låtene. Dette er folk, Americana, eller kanskje vise. Det er folkelig og melodiøst, med tekster til ettertanke.

bottom of page